עופר קורנפלד  

הסטארט-אפ הפוליטי של עופר קורנפלד

עופר קורנפלד, מיליונר היי-טק ומייסד תנועת "עבודה חדשה", מנסה לצרף למפלגת העבודה עשרות אלפי אנשים שישתלטו על המפלגה מבפנים. כדי להגיע למטרה היומרנית הוא עורך מדי ערב חוג בית, ולדבריו עד כה התפקדו למפלגה כ-500 איש. אחרי שבעבודה השתכנעו שהוא לא סוס טרויאני של אהוד ברק החלו להתייחס אליו בחיוב

באלינט ענת, מתוך הארץ, 21/05/2002

הצעירים שהגיעו לדירת השיכון המרווחת ברמת גן לפני כמה ערבים והתיישבו בשקט על הספה, על הכריות שפוזרו על הרצפה, על השטיח ואחר כך גם על הרצפה הקרה, נראו יותר כמי שבאו להשתתף בקבוצת תמיכה לפגועי איזו מצוקה פסיכולוגית חדשה מאשר ביוזמה פוליטית חדשה, ששמה לה ליעד להחליף את הנהגת מפלגת העבודה. האיש שישב על הספה, מעט לחוץ בין שני משתתפים אחרים, לבוש ברישול מסוים וקולו רך ושקט, נראה יותר כמו מנחה קבוצות מאשר כמנהיג של תנועה פוליטית חדשה, ששמה לה למטרה להשתלט על מפלגת העבודה. "בעצם, מה שאני מציע לכם", אמר, אחרי שניסה לשרטט בפשטות את קווי הפעולה שלו, "זה להצטרף לסטארט-אפ פוליטי."

האיש הזה, עופר קורנפלד, בן 38, יודע שלמשפט האחרון יש קסם מיוחד כשהוא מגיע מפיו. עד לפני שמונה חודשים היה קורנפלד המנכ"ל והבעלים של חברת ההיי-טק המצליחה "גאיה", שנמכרה בסכום של 26 מיליון דולר ל"קומברס". לאחר המכירה עזב את העבודה בחברה ומצא את עצמו עם כמה מיליוני דולרים בחשבון הבנק ועם הרבה זמן פנוי, שהוקדש לסימון הפסגה הבאה שהתכוון לכבוש. כשהבין שהמציאות שמשתוללת בחוץ הצליחה לסדוק גם את הבועה הנעימה והמרופדת שבה הוא חי עם אשתו ושני ילדיו בדירתם ברמת גן, החליט שהמטרה נמצאת במגרש הפוליטי. קורנפלד מספר שהגיע למסקנה זו כאשר בנו בן השש הפסיק להגיד "אבא, אני יכול לראות סרטים מצוירים אחרי שייגמר הפיגוע", עדות לכך שלא הפנים את תמונות הזוועה שרצו על המסך. במקום זאת התחיל לדבר עם אחיו הגדול על מקומות שבהם יוכלו להתחבא בבית במקרה שיחדרו אליו מחבלים.

"המדינה צריכה תיקון" "מצב של מלחמה, מיתון כלכלי וחוסר אמון במערכת הפוליטית הוא מצב מסוכן", אומר קורנפלד, "במצבים כאלו עולה שלטון קיצוני ולוקח את העם לקטסטרופות. אבל ההכרעה שלי לפנות למגרש הפוליטי הייתה בסופו של דבר רגשית, כשהבנתי שהמציאות משפיעה גם עלי ועל החברים שלי". את ההכרעה הוא מתאר במלים נאיוויות, כמעט ילדותיות: "המדינה צריכה תיקון, ואנחנו החלטנו לתקן אותה."

קווי הפעולה של "עבודה חדשה", התנועה שייסד בעקבות אותה הבנה, גובשו בתחילה במפגש של כ-15 חברים קרובים, המלווים את קורנפלד כבר שנים רבות בתחנות שונות בחייו - אנשי מחשבים, מהנדסים, עורכי דין וגם גרפיקאים ושחקנים. אליהם הצטרפו בשבועות האחרונים כחמישים אנשים נוספים, חלקם, לדבריו, שמות מוכרים מן האקדמיה, התעשייה והאמנות. אך קורנפלד מסרב לחשוף את שמותיהם. "בינתיים לא קיבלתי מהם אישור לעשות זאת", הוא אומר.

לא פחות מסטארט-אפ פוליטי, מתכנן קורנפלד "וירוס" פוליטי. גוף היעד: מפלגת העבודה. קורנפלד הבין מהר מאוד כי כל ניסיון להביא לשינוי פוליטי משמעותי בבחירות הבאות יצריך תמיכה של מאות אלפי אנשים במפלגה חדשה, עניין כמעט חסר סיכוי כפי שמלמד ניסיונה הכושל של מפלגת המרכז. אם, לעומת זאת, כך חישב ומצא, יצליח להביא רק 30 אלף איש חדשים להתפקד למפלגת העבודה ולהצביע בפריימריס שלה, הוא יוכל להכניס עד עשרה מועמדים חדשים לרשימת העבודה לכנסת ולהביא לשינוי משמעותי בצמרת המפלגה המתפוררת.

הרעיון של קורנפלד נשמע בתחילה כמעט מוזר: הוא מבקש קודם כל לאסוף את העדר ואחר כך, הוא מאמין, יגיעו המנהיגים הראויים. את המנהיגים הללו הוא מחפש במקומות שמהם פוליטיקאים כמעט לא מגיעים כיום: עולם ההיי-טק, העסקים והאקדמיה, וגם מהמקומות המוכרים, למשל מערכת השלטון המקומי. קורנפלד: "אנחנו מתכוונים להחליף את התוכן, התדמית וההנהגה של מפלגת העבודה כדי שתהיה רלוונטית למציאות הישראלית. המדינה צריכה תיקון ואנחנו מזמינים אנשים טובים, מוכשרים וחכמים, עם יכולת מנהיגות, לתקן אותה". קורנפלד כבר הרים טלפונים ודיבר עם לא מעט מועמדים כאלה, אך הוא מסרב לציין את שמותיהם

^

Open Window
עופר קורנפלד בתוכניתה של שירה פליקס,
ערוץ 10

Open Window
עופר קורנפלד בתוכניתו של יעקוב אגמון, גל"צ, 18.12.04

© 2005 עופר קורנפלד כל הזכויות שמורות